POGLEDAJTE VIŠE

STARINSKI BRZ I JEDNOSTAVAN RECEPT IZ BAKINE KUHINJE….RAVENIJA


 Potrebno je:

3 jaja

1 čaša ( čaša od 2,5 dcl) šećera

1 kesica vanilin šećera

1 čaša ulja

1 čaša jogurta



1 čaša griza

1 čaša brašna

1 kesica praška za pecivo


Sirup:

3 čaše šećera

2 čaše vode

3 kašike soka od limuna


Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati ulje, jogurt, griz, brašno i prašak za pecivo.

Masu staviti u kalup prečnika 20 x 30 cm prethodno podmazan uljem.


Peći na 180 stepeni 25-30 minuta da dobije zlatno braon boju.

Za to vreme skuvati sirup. Šećer i vodu kuvati od kad provri 3 minuta i na kraju dodati sok od limuna.

Pečenu ravaniju toplu preliti toplim sirupom. Ostaviti da se ohladi i seći na kocke.

STARINSKI BRZ I JEDNOSTAVAN RECEPT IZ BAKINE KUHINJE….RAVENIJA STARINSKI BRZ I JEDNOSTAVAN RECEPT IZ BAKINE KUHINJE….RAVENIJA Reviewed by Sajo on studenoga 28, 2021 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.