POGLEDAJTE VIŠE

NAOPAKA GIBANICA: Samo pravi majstori ovo mogu da naprave! (RECEPT)


 Sastojci:

80 gr brašna

1 ravna kašičica praška za pecivo

kašičica soli

100 ml ulja

350 gr sira

5 jaja

100 gr kajmaka

500 ml kiselog mleka

500 gr kora za pitu



Priprema:

Pomešajte sir i kajmak. Dodajte kiselo mleko, brašno, prašak za pecivo i so. Izmešajte. Zatim dodajte ulje i jaja. Mepajte da dobijete ujednačenu smesu. Uzmite kore, i polako ih izlistajte, da se odlepe, a zatim ponovo stavite jednu preko druge. Uvijte kore u rolnu. Isecte rolnu na delove, tri prsta širine.

Rastresite “rezance” od kora. Polako dodajte rezeance u smesu i mešajte. Postepeno. Izlijte u pleh koji nije nauljen. Pecite oko 40 min na 200c.

Gotovu gibanicu prevrnite na 4 šolje da se hladi naopačke. Da bi ostala vazdušasta pod silom zemljine teže. Oko 20 minuta hladite.

Zatim je “spustite” , isecite i poslužite.

NAOPAKA GIBANICA: Samo pravi majstori ovo mogu da naprave! (RECEPT) NAOPAKA GIBANICA: Samo pravi majstori ovo mogu da naprave! (RECEPT) Reviewed by Sajo on studenoga 29, 2021 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.